čtvrtek 31. prosince 2015

Silvestrovský ohňostroj v Benátkách živě i on-line

Dnes o půlnoci, přivítají Benátky Nový rok velkolepou pyrotechnickou šou. Chcete si to pořádně užít? Vězte, že nejlepší místa ke sledování ohňostroje jsou Riva degli Schiavoni, Riva Ca' di Dio, Riva San Biagio, Riva dei Sette Martiri (na přiložené mapce jsou vyznačena modře). Chce to ale dorazit s předstihem, zájem o místa bude velký. Loni si ohňostroj nenechalo ujít na 80 tisíc diváků.

Mapka s vyznačením nejlepších míst ke sledování oňostroje (modrá tlustá čára)

 

On-line přenos a další ohňostroj

Pokud zrovna nemáte cestu do Benátek, nevadí. Mrkněte sem a celou šou můžete sledovat on-line
Benátky pořádají ještě jeden ohňostroj. Bude v Pala Expo di Venezia v Margheře. Začíná ve 23.30 hodin a hned po něm následuje novoroční diskotéka s předními italskými DJs. Vstup na obě akce je zdarma.

Bezpečnostní opatření

Protože doba je zlá, čekají na vás na místě přísná bezpečnostní opatření. Je zakázáno prodávat nápoje ve sklenicích či skleněných nádobách, používání nebo přenášení petard či jiné pyrotechniky a podobně. Počítejte i s tím, že chování, které by mohlo narušit bezpečnost a zdraví lidí na veřejnosti nebude tolerováno.

Posílení MHD

Při příležitosti novoročních oslav bude posílena i hromadná doprava. Jízdní řády najdete zde. Doprava na parkoviště automobilů v Tronchettu (People Mover) bude fungovat až do 3 hodin ráno (poslední jízda z Piazzale Roma bude ve 2:50 hod).

Šťastný nový rok 2016! Felice Anno Nuovo 2016! 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Je fajn, že si svůj názor nenecháváte pro sebe.